Як вибрати ножі кухонні

9-9-2018

Как выбрать ножи кухонные статья
Протягом всієї історії людства ніж займав найпочесніше місце з інструментів-помічників людини практично у всіх видах його життєдіяльності. Інформація зібрана на сайті має характер ознайомлення зацікавлених виникненням, застосуванням і колекціонуванням різних типів ножів, статті про історію різних видів ножів, про красу виробів, доведеної майстрами ножового справи до світових висот, а також цікаві подробиці про самих майстрів.
Токож хочемо вам порекомендувати придбати якісні кухонні ножі від i-posud, детальніше тут ножи кухонные за крощою ціною, тут широкий ассортимент ножів, посуду, та інших товарів для кухні високої якості за доступною ціною, поспішіть придбати собі краще.
Фірма-виробник і ціна набору не завжди гарантія якості.Перш за все, купуючи набір, слід подумати над тим, які саме з ножі вам потрібні. Адже набори бувають різні: деякі входять 3-4 ножа, а деякі до 10 штук. Стандартний набір включає в себе наступні види необхідних на кухні ножів: для м’яса, овочевий, універсальний, для нарізки. Крім того, в набір ножів можуть входити філейний, для томатів, для сиру, для піци і багато інших. Часто в набір ножів входить і мусат.
Другий варіант, дерево – також не найкращий. Це швидко псується матеріал, з часом може потріскатися і стати слизькими. Більш надійним варіантом є гума. Такі рукоятки довговічні, не ковзають навіть в мокрих руках, але, на жаль, є рідкістю на вітчизняному ринку. Такою ж міцною, але більш слизькою і тому менш зручною є металеві рукоятки. Для більшої зручності користування ножами краще вибирати ножі з гардой, яка не дає руці зісковзнути на лезо.\nЯкість леза – якщо ви вибираєте з ножі із сталі, то зверніть увагу на те, наскільки гостре лезо, не гнеться. Якщо клинок гнеться, значить, сталь тонка і може швидко зламатися. Сама сталь повинна бути рівномірною за кольором і щільною. Запитайте у продавця її складу. Оптимальний варіант – вуглецева сталь з додаванням нікелю, хрому, марганцю або вольфраму. Найпоширеніший і зручний варіант – ножі, у яких клинок з підведенням.