Як вибрати кухонні ножі

9-9-2018

Как выбрать ножи кухонные
При виборі кухонного ножа не дивіться на різні хитромудрі ножі – речі, може і хороші, але виключно в рекламних цілях чергового гламурного кухаря, який виступає по телевізору.
Токож хочемо вам порекомендувати ножи кухонные
Завантаження…’,loadingTitle:’Натисніть, щоб відмінити’,focusTitle:’Натисніть, щоб перенести вперед’,fullExpandTitle:’Увеличить’,fullExpandText:’Полноэкранный’,previousText:’Предыдущий’,previousTitle:’Тому (стрілка ліворуч)’,nextText:’Далі’,nextTitle:’Далі (стрілка праворуч)’,moveTitle:’Перемістити’,moveText:’Перемістити’,closeText:’Закрити’,closeTitle:’Закрити (Esc)’,resizeTitle:’Відновити розмір’,playText:’Слайд-шоу’,playTitle:’Слайд-шоу (пробіл)’,pauseText:’Пауза’,pauseTitle:’Призупинити слайд-шоу (пробіл)’,number:’Зображення %1/%2′,restoreTitle:’Натисніть, щоб подивитися картинку, використовуйте мишу для перетягування.
Кухонний ніж – це інструмент, призначений для приготуванні їжі. Так би сказав Капітан Очевидність, а від себе ми додамо – це головний інструмент на кухні.
Ніж Шеф-кухаря (Chef). Це масивний ніж, службовець для оброблення м’яса, нарізання овочів та іншої великої роботи. Зазвичай довжина клинка шеф-ножа становить 20-25 см, але може бути і більше. – яка-небудь високовуглецева нержавіюча сталь. Плюси металевих ножів – міцні, ними можна виконувати силову роботу, легко заточуються.
Кераміка. Керамічні ножі, завдяки своїй твердості (набагато перевищує твердість металу) набагато краще зберігають заточку. Також кераміка нейтральна до продуктів. Але у керамічних ножів два істотні мінуси – вони тендітні (можуть розбитися при падінні на підлогу) і їх можна заточити тільки на алмазних кругах, що проблематично в домашніх умовах.
Що стосується матеріалу рукояті – то це має бути або пластик, або ніж повинен бути суцільнометалевим. Дерево для рукояті кухонного ножа не особливо добре через санітарних міркувань. Також на рукояті не повинно бути будь-яких тріщин, порожнеч і важкодоступних місць, які важко вичистити після використання ножа.
І ще. Не працюйте на скляних обробних дошках. Вони вбивають ножі. Використовуйте дерев’яні або пластикові дошки.